Böcker för att öva teknik och skalor på saxofon

Annons:

Här är några tips på klassiska böcker för att öva teknik och skalor på saxofon.

Extended technique for the saxophone – J. Michael Leonard

extended-techniqueEn bok som täcker allt ifrån grunder som fingersättning med alternati, intonation, böjning av toner, till harmonistudier, altissimo, kvartstoner/övertoner,  klangvariationer och andra exotiska saxofontekniker man inte lär sig på saxofonlekationerna. Detaljerad, illustrerad och tydligt instruerande.

Patterns for Improvisation – Oliver Nelson

oliver-nelsonEn av världens mest populära böcker för jazzriff och -mönster som hjälper dig hitta många av de grundläggande byggblocken i jazzens språk. Av många jazzlärare ansedd som ett måste.

Developing Jazz Concepts for Saxophone – Lennie Niehaus

developing-jazz-conceptsDessa 20 övningar och 25 etuder hjälper dig att utveckla grunden för jazzens koncept: stil, frasering, rytmer. Perfekt för daglig uppvärmning och övning.

Basic Jazz Conception for Saxophone Vol 1 – Lennie Niehaus

basic-jazz-conceptionEn av de mest populära jazzbökerna med etuder som är roliga att spal. 12 övningar och 10 etuder. Med play-along CD inspelad av professionella musiker. Alla etuder finns inspelade i tre tonarter för att passa Eb, Bb, och C-instrument. Eb-spåret inkluderar en altsaxofonist, Bb-spåret en tenorsaxonfonist, och C-spåret en jazzgitarrist.

Basic Jazz Conception for Saxophone Vol 2 – Lennie Niehaus

basic-jazz-conception-vol2Fortsättningen på Vol 1 med 12 roliga övningar och 10 etuder. Med play-along CD inspelad av professionella musiker. Alla etuder finns inspelade i tre tonarter för att passa Eb, Bb, och C-instrument. Eb-spåret inkluderar en altsaxofonist, Bb-spåret en tenorsaxonfonist, och C-spåret en jazzgitarrist.

Intermediate Jazz Conception for Saxophone – Lennie Niehaus

intermediate-jazz-conceptionNästa nivå med 20 övningar och 25 etuder.

Three octave scales and chords – Joe Allard

Patterns for Jazz – Treble – Jerry Coker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *